SİYASETTE BAŞARILI OLMAK

Yaklaşık son iki aydır Sn.Genel Başkanımızın öncülüğünde, genel başkan yardımcılarımız ve genel merkez kurucu üyelerimizle yoğun bir takvimle il kongrelerimizi yapıyoruz. Hayırlara vesile olur inşallah.
Bu kongrelerde parti olarak görünürlüğümüz artmakta, verilen mesajlarla ülke gündemi belirlenmekte,siyasette taşlar yerinden
oynamaktadır.
Yeni bir konsept, yepyeni bir üslup ve tarzla ülke siyaseti yeniden dizayn edilmektedir.
Şahsen çok şey öğrendiğim bu kongrelerde, yaptığım gözlemlerden, edindiğim izlenimler bağlamında siyasi çalışmalarda başarının sırrını saygıyla arz etmeye çalışacağım.

Siyasetin temel unsuru insandır. İnsanları anlamadan, etkilemeden, ikna etmeden davranış ve kararlarını değiştirmeden, siyasal danışmanlık hizmetleri ve bilimsel anketler ile akademik çalışmalar yapmadan, kısaca seçmeni kazanmadan siyasette başarılı olmak mümkün görülmüyor.

Siyasal arenada seçmen tercihleri belirlemede başarılı olmanın en önemli hususlardan birkaçı şunlardır.
Sayasi çalışmayı başarıya götüren yolun ilk adımı Güçlü İl ve İlçelerde teşkilatlanma ve Disiplinli çalışmadır.
Kitlelerin duyguları ve düşüncelerini anlamak için samimi empati kurmaktır. Onlara dokunmaktır. Gönüllerinde yer bulmaktır.

Ülkenin ya da seçim bölgelerinin ekonomik ve sosyal-siyasal yapısı,gelenekler, görenekler, kültürel alışkanlıklar, siyasal davranış kalıpları, eğitim durumu gibi kriterlerin dikkate alınması seçmen tercihleri arasında önemli hususlardır.

Ayrıca;
Siyasi aktörleri güçlü kılan, her konuşma ve halkla temasında güven uyandıran, enerjik görünen, soğukkanlı, iyimser, kararlı ve cesaretli duruş, propaganda faaliyetlerinde aranılan özelliklerdir.
Kitle etkinliklerinde verilen mesaj, mantıktan çok duygulara hitap etme şeklinde tezahür eder.

Kitlelerle iletişimde, ortak kültürel kavramlar ilgiyi artırır. Yöresel ifadeler ağız,şive,yöresel gelenekler,atasözleri bunlar’dan bazılarıdır. Toplumda her seçmen kendisine benzeyeni yakın bulur.

Konuşurken candan ve samimi olmak,doğal olmak önemli bir avantajdır.

Hatiplerin en iyi anlatacağı konu en iyi bildiği konular olmalıdır.
Geçmiş başarılarından söz etmesi seçmen hafızasında önemli yer tutacaktır.Hatip,kitlenin bilinçaltı hayallerine seslenmeli, onların hayallerine ortak olmalıdır.